Stutteri Peak

 

Nyheder

 

09-04-08  3 på plads, 1 tilbage

Linjerne for bedækningssæson 2008 er som bekendt ved at bliver trukket op. Tidligere har vi allerede fået hingstene til Elegance Lavec (New Quick) & Nikaia (Juliano Star) på plads. Nu har vi så hingstevalget klar for vores fløjhoppe Tibia (mor til millionærerne Beijing Boy & Royal Winner).

I år har vi tænkt os at spænde buen lidt ekstra. Men, som en af de største franske opdrætter, Marquis Dominique de Bellaigue, engang sagde til mig - "Hvis du vil først, så hjælper det ikke at gå i andres fodspor" ..... Det råd har jeg tænkt meget over, taget til efterretning, og prøver derfor noget utraditionelt, som jeg tror på kan give et genetisk kick!

Tibia er i år drægtig med Prix d'Amerique-vinderen Gigant Neo, og 14 dage efter den forventede fødsel i slutningen af maj, har vi bestemt at hun skal op til inseminering på Bragnum Stuteri, hvor Viking Kronos-sønnen Thai Tanic er opstaldet. Afkommet får altså fransk-blod både via hingsten og hoppen!

Vi tror dog ikke dette bliver noget problem. Thai Tanic 1.09,9ak, 9,6 mill. skr., var selv meget tidligt udviklet med stærke unghestepræstationer. Han sejrede i 22 ud af 27 starter som 3- & 4-åring, bl.a. i Norsk Trav Kriterium og Norsk Trav Derby. Som ældre har hingsten endvidere sejret i Olympiatravet & Solvalla's Jubileumspokal, og været anden i Solvalla's Elitlopp. Thai Tanic's ældste afkom, der har opnået fine priser på de svenske auktioner er 2 år i 2008.

"Klik" på foto af Thai Tanic, og se stamtavlen på planlagte føl via www.blodbanken.nu

Hvem vores Speedy Crown-hoppe Papas Favorite skal bedækkes/insemineres med, er endnu ikke bestemt, men det bliver med største sandsynlighed en Dubois-hingst, hvor der jo altid er attraktive muligheder!

 

 

 

 

 
Til StutterietFølhopperKommende følFødt 2001-05Til salgE-mail